طريقة عمل دجاج كنتاكي (فرايد تشيكن) بالخلطة السرية
هذا الطبق هو واحد من الوصفات الأكثر طلبا. ويتميز بالطعم اللذيذ و هو مقرمش من الخارج و طري ورطب من الداخل . يللا بينا ندخل في التفاصيل .
وقت التحضير:10 دقائق .
مدة الطهي : من 25 إلي 30 دقيقة .
مكونات الطبق :
دجاجة مقطعة 8 قطع .
2 كوب دقيق ( طحين ) .
1/4 كوب كورن فلور ( نشا ذرة ).
3/4 كوب كورن فليكس .
1/2 ملعقة صغيرة مسحوق خبز ( بيكينج بودر ) .
ملعقة صغيرة توم بودر .
ملعقة صغيرة بصل بودر .
ملعقة صغيرة زعتر مجفف .
ملعقة صغيرة بابريكا .
ملعقة صغيرة فلفل اسود .
ملعقة صغيرة ملح .
ملعقة صغيرة ريحان مجفف .
ملعقة صغيرة بهارات .
بيضة واحدة .
1 كوب لبن (حليب ).
زيت غزير للقلي .
طريقة العمل :
بعد كده هنجيب الفراخ وننزلها في الدقيق و نتاكد انها اتشربت كويس من خليط الدقيق مع التوابل ونسيبها لمدة 5 دقايق
بعد كده هناخد الفراخ وننزل بيها في البيض باللبن (الحليب)
بعد كده هننزل بالفراخ في خليط الدقيق مع الكورن فيلكس ونخلطها كويس جدا ونسيبها علي جنب تجف لمدة 5 دقايق
نسوي كل جنب لمدة دقيقة بعد كده هنهدي النار ونسيبها حوالي 15 دقيقة لحد ماتستوي (لو عندك وقت كافي يفضل انك تحطيها في الفريزر لمدة 1/2 ساعة قبل ما تقليها )
جربوه هيعجبكم إن شاء الله و بالهنا والشفا
0 التعليقات:
إرسال تعليق